Badrum

Alltid ett 30-tal miljöer att se i butiken

Klicka på bilderna för en guidad tur bland våra badrumsmiljöer

Ditt eget personliga badrum

Du är varmt välkommen till oss för hjälp med att planera ditt badrum. Vi guidar er rätt bland kakel, klinkers, duschar, badkar m.m.

Vill du själv testa olika lösningar så kan du planera ditt badrum i ritprogrammet Room 328. Medlemskapet är gratis och tar bara en minut att registrera. Rita upp dit badrum och du får en bra översikt över planlösningen. Du kan prova olika färger och format på kakel och klinker, t ex en spännande fondvägg i mosaik!

Trender?

Ett badrum är en stor investering och det finns förstås ingen som byter ut sitt badrum efter trendfärgernas skiftningar. Däremot så kan det vara väldigt spännande att försöka skapa teman i sitt badrum med hjälp av de trender som råder just den här säsongen. Tag hjälp av handdukar, tvålkoppar och duschdraperier m.m. för att "färgstyla" badrummet.

En mild och behaglig färgkarta är annars vad som symboliserar trenderna den här säsongen. Varmare kulörer med en lätt dragning åt jordfärger kommer tillbaka och inspirerar oss

Frågor och svar

Fråga:
Vad är det viktigaste att tänka på när man skall renovera eller att bygga ett badrum från grunden?
Svar:

Ett badrum är sällan någon liten investering, å andra sidan så handlar det om ett rum som du skall tycka om och trivas i många år framöver. Där sakerna ska hålla och se bra ut år efter år, trots att du använder dem flera gånger per dag.
Planera ordentligt genom att kartlägga dina behov och önskemål. Var noggrann och anlita kvalitetsleverantörer som kan garantera bra produkter skapade för svenska krav och behov.
Tänk på att kvalitet vinner i långa loppet.

Fråga:
Vilka regler gäller?
Svar:
Kakel och klinker:
Byggkeramikrådet - branschorganisation för kakel, klinker och plattsättning
Våtrumsmatta för golv och vägg:
GVK Svensk våtrumskontroll
Säker vatteninstallation
Branschregler

Fråga:
Hur skall tätskiktet vara monterat?
Svar:
Kiiltos broschyr "Vattentätt"