Vi älskar färg!

Man kan ju måla i stort sett överallt, och bara fantasin sätter gränserna.... Man kan göra så mycket med färg. Inte bara med alla kulörer som du kan välja..., utan även få till det där lilla extra med att ha en riktigt matt vägg till en riktigt blank möbel till exempel... Glansen är ett mycket underskattat verktyg att arbeta med.

Det finns även färger som reflekterar upp till 40% mer ljus än vanliga kulörer, metallic färger, färger med sandeffekt osv... Vi hjälper Dig att hitta rätt produkt och kulör, som passar till just Ditt hem. Vi är stolta återförsäljare för Jotun som bland annat har Demidekk färgerna, och Nordsjö med sitt gedigna sortiment.

Tips om färg

Kulörer:
Oavsett om du bor i en stad, eller i idylliska omgivningar, är Ditt hus en del av en helhet. Kulörerna i naturen förändrar sig med årstiderna. Vi menar inte att Du skall måla om huset fyra gånger om året. men använd lite tid att hitta en kulör som passar både huset och helheten runt omkring. kulören skapar det första intrycket och ger en identitet till de som bor i huset.

Ju mer omtanke och kreativitet du använder vid kulörvalet desto trevligare blir det att komma hem. Hur ser den omgivande naturen ut? Kulören på huset skall harmoniera, och inte konkurrera, med naturen och kulörlandskapet runt omkring. En god regel säger att ju större hus desto bättre passar de mörka kulörerna från naturens egen palett. Provmåla!

Vita färger:
Använd vita färger med en aning gult ellet rött i sällskapsrum för att skapa en varmare känsla. Vita färger med blått och grönt passar fint i ett badrum.

Rätt verktyg:
Rätt verktyg är viktigt för att uppnå ett perfekt slutresultat. Till vattenbaserade färger rekommenderar vi att du använder en kvalitetspensel med syntetisk borst.

Nordsjö Moodboard:
Välkommen in för att få inredningsförslag du också! Du kan också testa att göra din egen moodboard här: När du är nöjd med din moodboard, kan du skriva ut den och ta med till oss.

Jotun Kulörväljaren:
Ett enkelt verktyg där du kan testa olika kulörer utan att behöva måla om
Jotun Kulörväljaren