Välkommen till vår välsorterade tapetavdelning.

Där finner du allt fråm den senaste trenden till gamla orginalmönster i nytryck. Sortimentet är mycket brett och våra många leverantörer uppdaterar ständigt med nya kollektioner.

Uppåt väggarna

Förutom de vanliga väggmaterialen: tapeter eller målade väggar, kan du våga dig på att prova något annat. Kakel är alltid snyggt, särskilt i badrum och kök. Du kanske vill ha en mer stilren eller lantlig känsla hemma och då kan det passa bra med hel panel eller bröstpanel i trä. Här kan du se fina träpaneler från RBI Interiör. Det finns även laminatskivor som kan sättas på väggen. Alloc har ett brett sortiment med många valmöjligheter, såväl för vanliga rum som för våtrum. Se mer här.

Leverantörer tapet och vägg

Smartpanel från RBI Interiör är vackra, designade paneler med suveräna monteringsegenskaper. De sätts upp snabbt och enkelt och ger ett perfekt resultat. Det finns många olika varianter att välja mellan. Smarta paneler - för ett nytt rum på nolltid.

BerryAllocs snygga golv och väggskivor finns i ett flertal snygga stilar och mönster och passar i de flesta rummen i ditt hem. Allt är gjort för att tåla bland annat vatten och högt slitage, och hålla år efter år. Se om du vill ha någon av de snygga väggskivorna eller det slittåliga golvet, och fråga sedan oss!

Frågor och svar

Fråga:
Vad betyder "Easy Up"?
Svar:

Easy Up, Quick Up, Sätt Lätt och allt vad de heter..., innebär att tapeten har en baksida av non-woven som gör den helt formstabil. Det betyder att tapeten inte sväller eller krymper av limmets fuktighet. Man kan arbeta med torr tapet direkt från rullen utan att i förväg behöva kapa upp våderna. Limmet rollas upp direkt på väggen och tapeten sättes kant i kant. Vill läsa mer om hur man sätter upp tapeter så kika gärna här: http://www.tapet.se/Tips_och_rad.htm#hr3

Fråga:
Hur många rullar går det åt?
Svar:
Om takhöjden är 2,45m så får man ut 4 st våder per rulle, om det inte är mönsterpassning på tapetmotivet. Då får man vanligtvis ut 3 st. Det vanligaste rullmåttet är 10,05m.Vissa kollektioner har 11.20m på rullarna, och då får ut fyra våder även vid en mönsterpassning. Den vanligaste bredden är 53cm.

Fråga:
Varför blir det "blåsor" när jag tapetserar?
Svar:
Det nypåförda limmet kan lösa upp underliggande tapeter. Det kan också bero på att väggen är kall och fuktig. Om den nya tapeten är tät (vinyl), så kräver den också längre torktid. Blåsor kan undvikas om man grundar eller förlimmar väggarna innan tapetsering.

Fråga:
Hur gör jag om jag vill tapetsera över en strukturtapet eller glasfiberväv?
Svar:
Alt 1: Bredspackla och slipa tills det är helt slätt. Förlimma sedan ytan innan tapetsering.
Alt 2: Dela/ ta bort ytskiktet på den gamla tapeten. Grunda. Annars får man lätt blåsbildning.
Alt 3: Om den gamla tapeten sitter ordentligt fast i underlaget, så kan man använda en s.k. renoveringstapet som man fäster med våtrumslim direkt på. När den har torkat så har man ett slätt fint underlag att tapetsera på, och inget slipdamm....

Fråga:
Hur mycket lim behövs det?
Svar:
Enklast är att räkna ca 1l per tapetrulle.