Hos Per Kvadrat finns tapeter för alla!

I vårt breda tapetsortiment som ständigt uppdateras hittar du alltid välkända och unika tapetvarumärken med hög kvalitet.

Bland tapetsortimentet finner du mönster med allt från gamla originalmönster med lim och handtryck som har unika bevarade mönster. Som även har en stor känsla av byggnadsvård som verkligen ligger i tiden just nu. Att bevara det gamla och charmiga med egna händer och kreativitet. Det har väl aldrig varit så inne som det är nu….. Byggnadsvård alltså. Det slår vi extra mycket på.

Söker du hellre något som är mer modernt?

Ja, då finns såklart mängder av tapetkataloger som väntar på att få öppnas och bläddras i. För det är ju så. Att idag är tapetsortimentet enormt härligt stort. Ni kunder säger ibland att det finns alldeles för mycket kataloger att bläddra i. Vi tänker inte så. Vi tänker nämligen tvärtom. Det finns så fantastiskt mycket fint i tapeternas värld. Såklart är det något som vi vill visa upp för er.

Så med det vill vi hälsa er varmt välkomna in till oss för att inspireras bland alla toksnygga o c h mindre fina mönster 😉 , så ska vi hjälpa er på bästa möjliga vis att hitta det ni söker.

Har ni ingen möjlighet att komma in till oss av olika anledningar så finns möjligheten att vi gör hembesök för att hjälpa dig med tapetval.

Om ni nu känner att det här med tapetsering skulle vara alldeles för övermäktigt så har vi målare att rekommendera. I den här branschen så går målarna under namnet PROFFS. Bara det är ju trevligt, att få jobba under den kategorin.

Stilhjälpen & Moodboard

Vi, Sanna och Linda har gått på utbildning hos STILHJÄLPEN, vilket då innebär att vi har extra mycket kunskap om vad som skulle kunna bli det bästa för ditt hem. Himla trevligt tycker vi!

Vi gör gärna hembesök, mot en kostnad. Där vi ser över möjligheterna till vad som skulle kunna göras, tillsammans med er.

Vi vill gärna inspirera med en moodboard som vi gör på egen hand efter besöket. Det materialet skickar vi er, den kan ni ha som inspiration för er renovering.

Frågor och svar – Tapetsering

Easy Up, Quick Up, Sätt Lätt och allt vad de heter…, innebär att tapeten har en baksida av non-woven som gör den helt formstabil. Det betyder att tapeten inte sväller eller krymper av limmets fuktighet. Man kan arbeta med torr tapet direkt från rullen utan att i förväg behöva kapa upp våderna. Limmet rollas upp direkt på väggen och tapeten sättes kant i kant.

Om takhöjden är 2,45m så får man ut 4 st våder per rulle, om det inte är mönsterpassning på tapetmotivet. Då får man vanligtvis ut 3 st. Det vanligaste rullmåttet är 10,05m.Vissa kollektioner har 11.20m på rullarna, och då får ut fyra våder även vid en mönsterpassning. Den vanligaste bredden är 53cm.

Det nypåförda limmet kan lösa upp underliggande tapeter. Det kan också bero på att väggen är kall och fuktig. Om den nya tapeten är tät (vinyl), så kräver den också längre torktid. Blåsor kan undvikas om man grundar eller förlimmar väggarna innan tapetsering.

Alt 1: Bredspackla och slipa tills det är helt slätt. Förlimma sedan ytan innan tapetsering.
Alt 2: Dela/ ta bort ytskiktet på den gamla tapeten. Grunda. Annars får man lätt blåsbildning.
Alt 3: Om den gamla tapeten sitter ordentligt fast i underlaget, så kan man använda en s.k. renoveringstapet som man fäster med våtrumslim direkt på. När den har torkat så har man ett slätt fint underlag att tapetsera på, och inget slipdamm….

Enklast är att räkna ca 1l per tapetrulle.